Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Vacature

INPAKOPERATOR DEELTIJDS 28U/WEEK

Lijnverantwoordelijke - 2 Ploegen

Ploegleider productie

Technisch Lijnoperator

Unique Beveren

Inpak productie voeding shiften

Hulp in bakkerij

Operator voeding

Operator / Verantwoordelijke Kalibratie - 2 ploegen

Unique West-Vlaanderen Technicum

Procesoperator 2 ploegen

OPERATOR voor automatische lijn te Hasselt DAGPOST

Work@Nicoleta

Machinesteller / inpakoperator

Productie operator

Gepassioneerde patissier

Lijncoordinator - 3 Ploegen

Operator verpakkingsinstallatie 2 ploegen

Hulpoperator

Gepassioneerde Chocolatier

Q jobs

Operator Productie Voedingsbedrijf Destelbergen

Operator (chocolademachines)

CRYNS nv

Bakker productie

DENEYER Peter

Technisch productiemedewerker nacht

Start People

Magazijnier/productiemedewerker dagdienst

Productieoperator voeding

Technisch operator vaste nacht

Operator collageen - 2 Ploegen

Meewerkend ploegchef

Productieoperator Chocolade

Machinebediener

Operator voeding DAGWERK

Patissier

Operator

Vivaldis

Productiemedewerker voedingsindustrie

Hulpoperator - chocoladeafdeling

Inpakkers Chocolade gezocht regio Lokeren!

Aardappelkeurmeester

Operator

Start People

Operator Afvulmachine

MACHINE OPERATOR BIJ MIKO KOFFIE (NACHT)

Operator

Proces Operator - Chipsfabriek - Volcontinu

Operator voeding

Q jobs

Operator voeding

Technisch operator 2 ploegen

Ervaren Productie Operator - vaste nacht

Leidinggevende afdeling patisserie (2 ploegen)

Poppies Bakery cvba

Operator 3 ploegen

Operator in Maasmechelen

Operator

Vondelmolen nv

Ervaren operator schaalafdeling 2PL

Machine operator Nacht

Operator/verantwoordelijke Kalibratie (2 ploegen)

Algemeen onderhoudstechnieker

Operator bereiding charcuterie - 16.62

Bakker / banket-bakker

Frigobeheerder

Productiemedewerker / Mixbereider

Start People

Opérateur Emballage en Nuit

Operator

Productieoperator 2 ploegen of vaste nacht

Operator dag

Technisch operator 2 ploegen

Operator

Magazijnier met kennis HACCP

Technische productiemedewerker | Vaste Nacht

Voedingsoperator koude sauzen

Technisch operator | Nacht

LIMELCO nv

Etiketteerder

Productieoperator voeding - nachtploeg

Operator

Unique Pelt

Zoneverantwoordelijke operator productie weekend

Dujardin Foods NV

Inpakken van chocoladefiguren

Allround inpakmedewerker

Boulanger

Operateur de production sur ligne automatisée

Patissier

Vivaldis

Warme bakker

Productie- operator vaste nacht

Hulpbakker

Technische operator

Bakkershulp

OPERATOR 2 PLOEGEN

Procesoperator Vlinder 2 Ploegen

Orderpicker - 2-ploegen

Deegmaker 2pl (6-14u /14-22u)

Patissier

Procesoperator

Technieker All Round

Operator bakkerij

Operator linii produkcyjnej (produkcja spodów do ciast)

Start People

Boulanger

Bakker

Ambachtelijke Bakker Destelbergen

Lijnverantwoordelijke Lotus Bakeries DAG

Lotus Bakeries België NV

Versnijden en kruiden gevogeltevlees - dagploeg

Start People

Productiemedewerker/operator 2 ploegen

Procesoperator

Vlasarbeider

Productiemedewerker voedingsmiddelen (industrieel koken)

Productiemedewerker Nacht

Drukker

Unique Diest Office

Jobprofielen

Studierichting

Geen scholen gevonden