Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Vacature

Storingstechnieker 2-ploegen, nacht (M/V)

Bakker

Operator brouwerij

Unique West-Vlaanderen Technicum

Machine operator

Patissier/bakker fulltime (38u) of parttime (20u)

Magazijnier Waarschoot

Client of Manpower

Production line technician F/X/M

Boulanger

PROCESOPERATOR

Productie operator chocolade

Lijnverantwoordelijke voedingsindustrie m/v

Operator daguren loon van 16,12€

Procesoperator Vlinder 2 Ploegen

Machine Operator

Opérateur / Nettoyeur

Operator

Productie-arbeiders voor twee- en/of drieploegenstelsel

Banketbakker

Vivaldis

Productiemedewerker Keuken / Vaste Late Ploeg - Aalter

Medewerker zuivelafdeling

Operator productie - dagwerk (m/v/x)

Mixbereider 2 ploegen

Operator voeding wikkelafdeling (deeltijds - namiddagploeg)

Quality Controller 2 ploegen

Productie operator 2-ploegen

Operator

Operator Verpakking

Operator 2 Ploegen

Lijnoperator vaste nacht - regio Bree

Operator (3 ploegen)

Operator linie de productie- fabrica de ciocolata Bredene

Start People

Deegmaker / Bakker

Start People

Banketbakker productie

Operator/heftruckchauffeur (2 ploegen)

Winkelmedewerker bakkerij

Brood en banketbakker

BELMANS Wim

Operator

Deegbereider / Bakker

Reinigingsoperator

Bakker

Operator - Bree - Vaste Nacht

MACHINE OPERATOR BIJ MIKO KOFFIE (NACHT)

Operator nacht

Aardappelkeurmeester (M/V) - 2 Ploegen

Deegbereider

Teamleader bakkerij (nacht)

Technisch operator voor palletisseerder

LIMELCO nv

Rolbrugbedienaar

Productie medewerker (Asse)

Lijnverantwoordelijke (M/V) 2 ploegen - VAST in dienst

Start People

Orderpicker

Meewerkend teamleader 2 ploegen

LU - Operator

Procesperator I volcontinu

Vivaldis

Procesoperator (M/V) - 2 Ploegen

Productie Voorbereider

Procesoperator Voeding

Productiemdewerker Dag

BAKKER

Productiemedewerker keuken (vast laat)

Meat & More (Bon’Ap / Buurtslagers)

Responsable d'équipe patissier

Patissiers

Operator baklijn

Operator voor Voedingsbedrijf Gezocht

Operator Bottelarij Dag 12u

PLOEGBAAS BAKKERIJ

Machinebediener nacht

Zoneverantwoordelijke operator - 2 ploegen

Procesoperator (M/V) - 2 Ploegen

Machinebediener

Operator batch nacht

Technisch operator

ATELIERMEDEWERKER VOEDING

Productiemedewerker | Vaste Nacht

Teamleader Curatief Onderhoud Weekend

Productiemedewerker Voeding

Process Operator - Vaste nacht

Start People

Operator voeding

Operator Kruisem

Medewerker Bakkerij afdeling- Albert Heijn Overpoort

Operator

Vondelmolen nv

Operator

Operator

Operator vaste nacht

Operator

Operator voeding

Operator biervoorbereiding

Operator installaties in de chemische industrie

Vivaldis

Inpakmedewerker - Nachtploeg

Productieoperator chocolade - 2 ploegen

POLYVALENT MEDEWERKER

Procesoperator

Productiemedewerker Vleeswaren

Lijnoperator

Vivaldis

Lijnverantwoordelijke schaaltjes

Medewerker inpak

Operator production in 2 shifts

Unique West-Vlaanderen Technicum

Technieker Inpak

AGO Technics: Inpak Operator 2-ploegen met direct vast contract

Productiemedewerker/ perser

Jobprofielen

Studierichting

Geen scholen gevonden