Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Vacature

Bakker (nacht) - Beerzel

Productie-operator

Operator 2 ploegen of nacht

Meewerkend ploegchef

Operator nacht

Productiemedewerker Antwerpen

Client of Manpower

Stukadoor

Vivaldis

Night Baker

Operator Kaasbehandeling

Operator

Operator nacht

Operator 2 Ploegen

Productiemedewerker/ perser

Magazijnier

Procesoperator 2 ploegen

Pâtissier

Gepassioneerde patissier

Chocolatier (menger - bereider) (m/v)

Start People

Verpakkingsoperator Expeditie

Culinor nv

Operator - Bree - 2 Ploegen

Operator

Vivaldis

Operator Verpakkingsmachine - Chipsfabriek - 2 ploegen

Banketbakker

Operator

Start People

Procesoperator - 2 ploegen - Izegem

Operator

Industrieel Koker Vaste Voormiddag

Patissier - nachtdienst

Arbeiders aanhang afdeling

Procesoperator Vlinder 3 Ploegen/Weekend

Productie Operator in twee ploegen

Operator Inpak

Lijnoperator (2 ploegen)

Lijnoperator 2 ploegen

Patissier

Operator voeding

Inpakoperator 2 ploegen met doorgroeimogelijkheden

Banketbakker

Productieoperator Voeding - Bereidingen

Machine Operator Vaste Nacht

Assisitent Productieverantwoordelijke

AGO Technics: MILKA - Operator

Operator 3D-printer

Broodbakker nacht

Productieoperator 3-ploegen (vast contract)

Operator

Operator | vaste nacht

Technisch lijnoperator 2 ploegen v/x/m

Operator 2 ploegen

Productiemedewerker | vaste nacht

Productie operator - 2 ploegen - regio Kluisbergen

Operator

Verpakkingsoperator 2 Ploegen - Destelbergen

Lotus Bakeries Oostakker zoekt lijnoperator inpak dagploeg

Lotus Bakeries België NV

Proces Operator Voeding - Vaste nacht

Q jobs

Proces Operator 3 ploegen

Technieker

ATELIERMEDEWERKER BAKKERIJ FLEXIJOB

Team chief - 2 Shifts

Bakker | Kluisbergen

Productieoperator voeding

Vancamps Camp'S BVBA

Polyvalent productiemedewerker

Operator voeding 2-ploegen

Technisch operator

Polyvalent machinebediener

Operator

Proces Operator - Chipsfabriek - 2 Ploegen

Warme assistent - bakker

Productie- en inpakmedewerker in dagdienst

Q jobs

Lijnverantwoordelijke 2-ploegen

Bakker

Unique Oost-Vlaanderen Technicum

Brood en banketbakker

Hindryckx Meinrad

Technisch operator

Bakker industriële bakkerij

Inpakker Vaste Nacht

Operator Afvul

Machinesteller / inpakoperator

AGO Technics: Technisch operator gietlijn met direct vast contract

Technisch operator | Vaste nacht

Studentenjob - kwaliteitsmedewerker voeding | dagdienst

Patissier

Verfbereider - 2 ploegen

AGO Technics: Procesoperator 2pl

Proces Operator Voeding - Vaste nacht

Polyvalent medewerker

Machine-Operator 2-Ploegen

Lijnoperator Lotus Bakeries Oostakker

Start People

Operator kok

AGO Technics: Operator 2PL

Operator volcontinue

Machine operator - chocolade

Productiemedewerker

Operator

Operator Chocoladeproductie

Barry Callebaut

Patissier

Vivaldis

Lijnoperator voeding

Operator voeding

Operator Afvullijn Paté cupjes (M,V,X)

Ambachtelijke Bakker Destelbergen

Meesterbakker

DIEMA'S Boerenbrood bvba

Jobprofielen

Studierichting

Geen scholen gevonden