Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Vacature

Lijnoperator vroege/late

Pauwels nv

Medewerker Logistiek

Operator zouterij

Patissier #werkplekvrij

PONNET nv

Operator

Unique Pelt

Verpakkingsoperator voeding - 2 ploegen

Productiemedewerker Nacht

Operator lijnverantwoordelijke

Reiniger nachtploeg

Client of Manpower

Operator sauskeuken (2 ploegen)

Lijn verantwoordelijke 2-ploegen

Productie medewerker Patisserie

Meewerkend ploegchef in dag

Patissier

Lijnverantwoordelijke Tweeploegenstelsel

Volys Star nv

Operator - Bree - Vaste Nacht

Lijnverantwoordelijke

BROODBAKKER

Operator inpak

MACHINE OPERATOR 4 dagen/week 39u

Buitenschrijnwerker

Vivaldis

Lijnoperator 2 ploegen

Operator kruiden/ deboxing

Q jobs

Operator voeding

Accent

Machineoperator voeding

Productiemedewerker - dagploeg!

Client of Manpower

Operator

Process Operator

Start People

POLYVALENT MEDEWERKER

Machineoperator 2 ploegen - Regio Dilsen

Productieoperator 2 ploegen

Tijdelijke Verkoopmedewerker taarten | 30u

Technieker vrieshuis

Unique West-Vlaanderen Technicum

Packing Operator

Inpak operator

Etiketteerder/ster 2 ploegen

Operator packaging

Operator productie

Bakker

VANRUTTEN Stijn & ROBBEN Frederic

Operator production in 2 shifts

Unique West-Vlaanderen Technicum

Inpakker

Operator

Start People

Broodbakker (V/X/M)

Operator

Productieoperator inpak Goodlife Foods 2 ploegen

Teamleader productie

Reiniger / productieoperator vlees - vaste late ploeg - Desteldonk

Operator kaasbehandeling 19 EURO

Operator 2 ploegen

Operator snoepgoed- 2 ploegen

Productiemedewerker

Start People

Productieverantwoordelijke in dagdienst

Inpakoperator - lijnverantwoordelijke

Client of Manpower

Lijnoperator vaste nacht

Unique Diest Office

Technisch Operator - 2 Ploegen

Meewerkend teamleader

Procesoperator - 2 ploegen

Productiemedewerker Keuken (vroeg/laat)

Meat & More (Bon’Ap / Buurtslagers)

Gepassioneerd operator vuller! (m/x/v)

Process operator - vaste nacht

Unique Kempen Technicum

Brood en banketbakker

Industriële kok

Machinebediener

Operator 2-ploegen

Allround productiearbeider vlees

Lijnoperator

Kim's Chocolates nv

Productieoperator Grootproductie

ALLROUND FLEXI MEDEWERKER

Operator (voedingssector)

Logistiek operator - Nacht

Operator voeding

Start People

Stukadoor

Vivaldis

Operator voeding 2 ploegen

Operator 2 ploegen - regio Olen

Operator extrusie

Start People

Assistent Manager

Productieoperator (2-ploegen)

Technisch operator | Nacht

LIMELCO nv

Productieoperator 2 ploegen regio Tessenderlo

Operator - Twee Ploegen

Productie operator (M/V)

Bakker

Deegbereider

Operator 2 ploegen of Nacht

Voorman/ Voorvrouw

Patissier Dagdienst

Productiemedewerker | 2 Ploegen

Technisch productiemedewerker vaste nacht

Lijnoperator 2 ploegen

Unique Diest Office

Verantwoordelijke industriële keuken

Orderpicker/hulpbakker in een bakkerij

Bakker

Technisch Operator | Voeding

Bakkerij Dagdienst

Operator Inpak - dagwerk (m/v/x)

Productie Operator - 2 Ploegen

Patissier (Brussels)

Lijnoperator

KLINGELE CHOCOLADE nv

Operator kokerij (deeltijds) - vroege ploeg

Operator 2-Ploegen

Jobprofielen

Studierichting

Geen scholen gevonden