Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Vacature

Operator batch nacht

Vivaldis

Team chief - 2 Shifts

Productiemedewerker Slicing / Vroeg/Dag - Aalter

Productiemedewerker Bakkerij

R & J Leysen bvba

OPERATOR VOEDING

Operator // Nachtploeg // Voedingssector

Lijnverantwoordelijke

Reinigingsoperator - voedingsindustrie - 2 ploegen

Productie Patissier (Ploegleider) - Asse

Productie operators

Cloetta België nv

Bakker dag

Productieleider Afdeling Verpakking En Expeditie

Operator kaasbehandeling - 2 Ploegen

Gedreven operator voeding

Bakker

Procesoperator - Volcontinu

Technisch operator

Vivaldis

Gepassioneerd vlinder operator/technisch operator! (m/x/v)

Operator linie de productie- fabrica de ciocolata Bredene

Start People

Productiemedewerker Keuken / Vaste Late Ploeg - Aalter

Industriële bakker in daguren

Procesoperator 3 ploegen

AGO Technics: Operator voorbereiding 2-ploegen met direct vast contract

Drukker - 2 ploegen

Productiemedewerker

Machine operator

Operator

Inpakoperator Droge Voeding

Teamleader Curatief Onderhoud Weekend

LIJNVERANTWOORDELIJKE

Menger

Productiemedewerker Zoete pepers 2-ploegen (v/x/m)

Worsten- en Chipolataafvuller

Procesoperator bonus € 3800/jaar

Patissier

Productieoperator (nachtpost)

Productiemedewerker

Operator voeding + maaltijdcheques

Operator

Vivaldis

PATISSIER - KORTRIJK

Bakker

Procesoperator Nacht

Operator

Operator linii produkcyjnej (produkcja spodów do ciast)

Start People

Broodbakker nacht

Ploegchef Operatoren productie of verpakking (VASTE NACHT)

Operator

Operator

Productieoperator

Operator voeding

Operator

Operator 2 Shifts | Zottegem

ATELIERMEDEWERKER - FLEXIJOB

Machineoperator

Operator Voeding V/X/M

Procesoperator - 2 ploegen

Procesoperator vlinder

Operator - computergestuurde lijn - vaste nacht - hoog loon!

Client of Manpower

Baker

Brood en banketbakker

Hindryckx Meinrad

Bakker vaste namiddagploeg

Bakker

Brood bakker bakkerij Barzeele NV

Lijnoperator 2 ploegen

Start People

Bakker | Kluisbergen

Logistiek operator - voedingsindustrie - 2 ploegen

Inpakken van chocoladefiguren

Aardappelkeurmeester - nacht

Meewerkend teamleader

Operator voormiddagploeg

AGO Technics: Operator kookproces Dagdienst met direct vast contract

Lotus Bakeries Oostakker zoekt lijnoperator inpak dagploeg

Lotus Bakeries België NV

Opérateur (f/x/h)

Technisch Operator

Start People

Ateliermedewerker bakkerij Oudenaarde

Productiemedewerkers

Operator-Deegmaker / Operator masina facut aluat

✈️Lijnoperator

Menger / deegbereider - dagdienst

Operator - Twee Ploegen

Operator vaste nacht

Operator kruiden/ deboxing

Q jobs

Nachtoperator

Q jobs

Deegdraaier / Bakker

Winkelmedewerker Bakkerij

Kraanmachinist

Vivaldis

AGO Technics: Operator 2pl / vaste nacht

Lijnverantwoordelijke inpak (2 ploegen)

Operator

Vivaldis

Verkoopmedewerker chocolade

Procesoperator

Persoperator (M/V)

Q jobs

Operator snijploeg

Operator (2 ploegen)

Productiemedewerker Keuken - Vaste Namiddag

Operator 3-ploegen

Operator kaasbewerking - 2 ploegen

Leergierige vleesbewerkers

Operator Extrusie 3-Ploegen

Production line technician F/X/M

Jobprofielen

Studierichting

Geen scholen gevonden