Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Vacature

Koker Hespenafdeling M/V/X

Winkelmedewerker Bakkerij CRU Overijse

Operator productie 2 ploegen

Ervaren inpakker 2 ploegen in Wetteren gezocht.

Operator (productie) m/v/x

Start People

AGO Technics: Procesoperator 2pl

Lijnoperator 2 ploegen

Unique Limburg Technicum

Productiemedewerker Keuken

Lijnverantwoordelijke voedingsindustrie m/v

Flexi bakkershulp

Vivaldis

Patissiers

Bakker / banketbakker M/V

Productiemedewerker High Care - Vroeg/Dag

Medewerker vleesproductie

Productiemedewerker Met Doorgroeimogelijkheden - 2 Ploegen

Productiemedewerkers

Revi Food BVBA

Patissier DAG

Accent

Operator inpakmachine 2 ploegen

Lijnverantwoordelijke productie

Teamleaders nachtdienst

Meewerkend teamleader 2 ploegen

Responsable de ligne 2 équipes

Operator nacht

Bakker

KENIS

Allround operator + opleiding tot specialist

Polyvalente Productiemedewerker - Nacht

Procesoperator Vlinder 2 Ploegen

SLAGER/VLEESBEWERKER - NACHT

Productiemedewerker Inpak / 2 Ploegen - Aalter

Productiemedewerker // DAG // 6u-15u

Productieoperator voeding

Vancamps Camp'S BVBA

Operator inpakmachine 2 ploegen

Operator voeding wikkelafdeling (deeltijds - ochtendploeg)

Procesverantwoordelijke UFO-snoep afdeling

ASTRA Sweets nv

Operator voeding 2-ploegen

Procesoperator

Unique Limburg Technicum

Operator kruiden/ deboxing

Reinigingsoperator

Procesoperator

Q jobs

Operator

Productieoperator voeding

Lijnverantwoordelijke

Patissier Dagdienst

Inpakoperator snoepgoed met technisch inzicht

Productiemedewerker / Dag Production worker / Day

Wiellader regio Oudenaarde

Vivaldis

Deegdraaier / Bakker

Bakker - nacht

Bakker - banketbakker

Matrijzenmaker - 2 ploegen - Gijzegem

Start People

Operator dag

Productie operator (koeken)

Operator afzaklijn en bigbags

Inpakoperator - 2 ploegen

Technieker

Drukker - 2 ploegen

Operator Kaasbehandeling

Lijnverantwoordelijke expeditie

Machine operator - chocolade

Production Preparer

Operator productie vaste nacht

Operator 2 SHIFTEN

Start People

Chef Banketbakker

Productieoperator 2-ploegen

Rioolarbeider

Vivaldis

Operator automatische lijn

Productiemedewerker inpakker te Drongen

Productiemedewerkers / operators machines

Confiserie Kathy NV

Productiemedewerker Met Doorgroeimogelijkheden

Lijnoperator vaste nacht

Unique Diest Office

Winkelbediende

Operator

Menger - Bereider Chocolade

✈️ Lijnoperator 2 ploegen

Lijnverantwoordelijke

Procesoperator voedingsindustrie

Machineoperator

OPERATOR INPAK

Winkelbediende

TEAMLEADER BAKKERIJ NACHT

Magazijnier Wommelgem

Client of Manpower

Operator voeding wikkelafdeling (voltijds)

Aardappelkeurmeester- nachtwerk

Machinebedienaar

Productieoperator 2 ploegen (€17-€18/u + extra voordelen) - Lokeren

ARBEIDER KWALITEITSCONTROLE 2-PLOEGEN - WETTEREN

Beeldschermoperator

Bakker/patissier

Productiemedewerker

Productiemedewerker

Broodbakkers

Process operator

Operator (2 ploegen)

Verpakkingsoperator 2PL - afdeling expeditie

Operator chocolade

Vivaldis

Arbeider vleeswaren dagwerk (16.87 euro/uur)

Verpakkingsoperator 2 Ploegen In Destelbergen

Productieoperator vaste nacht

Operator Kalibratie - 2 Ploegen

Lijnoperatoren verpakking nacht

Dujardin Foods NV

Technisch Operator 2-ploegen

Jobprofielen

Studierichting

Geen scholen gevonden